joomla social media module

Идемо у корак са временом и због тога смо адаптирали школу и опремили је савременим средствима, како за рад, тако и за рекреацију. Школа поседује ресторан у коме се спрема интернационална храна, као и виноград у коме се узгаја врло тражена сорта грожђа. На Вама је, драги ученици само да се определите за један од смерова које Вам нудимо. Са нама не можете да погрешите.

Добро дошли на интернет презентацију наше школе

 

Средња стручна школа Борислав Михајовић - Михиз у Иригу основана је 28. маја 2009. године одлуком Скупштине Аутономне Покрајине Војводине. 

У нашој школи вас очекује интерактивна настава, паметна табла, електронски дневник, велики спортски терени, кутак за опуштање и још много тога што чини школовање стварно посебним. Оно што нас чини јединственим јесте много часова практичне наставе што наше ученике чини потпуно оспособљеним за посао након завршене школе.

Осим тога, наша школа вам нуди могућност школовања по дуалном моделу. Дуално образовање је модел средњег стручног образовања у оквиру кога се знање стиче и у школи и у компанији. У зависности од образовног профила за који се ученик определи, он већ у првом разреду може почети да иде и у компанију, на учење кроз рад. Учењем кроз рад ученици усвајају практична и применљива знања у реалном радном окружењу, у компанији.

Наши смерови

 

Кулинарски техничар

 Kако у Новим Саду и околини долази до повећања броја хотела и ресторана, тако расте и потреба за кадровима који се школују на овом смеру.

Током школовања акценат је на стручним предметима чије је савладавање неопходно за рад у кухињи па тако ученици током све четири године изучавају наставни предмет кулинарство са практичном наставом.
Школовање је четворогодишње и по завршеној четвртој години и положеној стручној матури ученици стичу звање кулинарског техничара.

Поред теоријске наставе и часова вежби у школи, ученици се упућују и на практичну наставу у различите ресторане и хотеле.
Са поносом можемо да истакнемо да је наша школа члан Асоцијације шефова-кувара Србије, те позивамо све будуће средњошколце заинтересоване за овај смер да га упишу и овладају знањима и вештинама потребним за самостално обављање послова кулинарског техничара или за наставак школовања.

 

Виноградар - винар техничар

 Школовање за смер ВИНОГРАДАР-ВИНАР траје четири године. С обзиром да је наша школа смештена у самом срцу Фрушке горе, која је вековима позната по засадима винограда и добром вину, реализована је идеја о отварању овог смера. 
Саме потребе развоја привреде, пољопривреде и туризма у Војводини указују на велику потребу стручњака овог образовног профила. То потврђује и Национална служба за запошљавање јер постоји велика потражња за овим профилом. Идеја о отварању новог профила наишла је на велику подршку и од Удружења воћара и виноградара и од стране локалне самоуправе.
Ученици који буду завршили овај смер стећи ће довољно знања за квалитетно обављање посла, као и довољно теоријског знања за наставак студија.

Најновије вести

92%
ученика нашло посао након матуре
352h
стручног усавршавања наставника годишње
90%
ученика положило пријемни за факултет