Покрајинска влада посетила нашу школу

Покрајинска влада, у сарадњи са Туристичком организацијом Војводине, Општином Ириг и Удружењем фрушкогорских винара, организовала је Фрушкогорску винску шетњу – „Fruška Walk & Wine“ као најаву велике манифестације за наредну годину.
Реч је о манифестацији која се организује с циљем представљања туристичких потенцијала Фрушке горе, с фокусом на веома перспективном винском туризму.
Данашња шетња почела је на Рибарском тргу у Иригу, а посетиоци су на винским пунктовима имали прилику да дегустирају пударске специјалитете и најбоља фрушкогорска вина.
Председник Покрајинске владе, Игор Мировић, навео је да је план да ова манифестација заживи, по узору на сличне из других земаља, као и да буде подршка општини Ириг да искорачи у нову развојну фазу, у којој ће већина грађана имати свој мали бизнис везан за вино, воће, виноградарску производњу и прераду, јер је то, како је истакао, будућност те општине.
„Осмислили смо нову манифестацију, коју данас представљамо у Иригу и која ће имати велики значај како за виноградаре и винаре из целог Срема, тако и за развој туризма у овом крају и представљање укупних потенцијала Фрушке горе“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић и додао да ће манифестација, први пут у пуном обиму, бити одржана наредне године.
Догађају је присуствовао и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић.
Данас је у Иригу посећена и Средња стручна школа „Борислав Михјаловић Михиз“, једина средња школа у Војводини која има смер виноградар–винар.
Најављено је и да ће у наредних неколико месеци, почети самостално да послује Институт за виноградарство и винарство са више новца, са више истраживача и са квалитетнијом опремом, с обзиром на то да je ово један од најзначајних винских региона.
Директорка Туристичке организације Војводине Наташа Павловић рекла је да ће ова манифестација допринети афирмисању виноградара и винара, као и да ће много значити љубитељима Фрушке горе.
Председник Општине Ириг Тихомир Стојаковић изразио је захвалност Покрајинској влади што ради на промоцији те општине и њених потенцијала.
 
Фотографија: Marija Erdelji