Министар Шарчевић посетио нашу школу

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је данас Ириг и са представницима општинских власти разговарао о могућностима улагања у нашу школу.

Kако се наводи у саопштењу, локална самоуправа је пре седам година основала Средњу стручну школу "Борислав Михајловић Михиз" и то је једина школа на територији Војводине и једна од три у целој Србији која има образовни профил виноградар-винар.

Kако се настава наше школе одвија у згради Основне школе "Доситеј Обрадовић", идеја локалних власти и школског руководства је да школа добије своју зграду.

Шарчевић је похвалио напоре руководства школе да планом уписа прате привредну активност и то што су образовни профили у складу са Стратегијом развоја општине.

Kада је реч о изградњи ученичког дома, Шарчевић је указао важност планског рада.

- Све што мењамо и радимо морамо чинити плански, стратешки. Потребно је сагледати потенцијале целог Срема и у сарадњи са осталим школама и привредницима наћи најбоља решења. Није решење, нити има разлога, да у сваком граду и општини градити ученички дом. Решење може бити кроз призму региона, и можда кроз сарадњу са школама из Руме - закључио је министар.

Након састанка министар је обишао Ресторан за практичну наставу који је саграђен прошле године, као и локације на којима је планирана изградња нове школске зграде и ученичког дома.