Путовање на Азурну обалу на часу француског језика и туристичке географије

Предмет страног језика у средњој школи пружа многе могућности за успостављање различитих корелација. Стога су, наставница туристичке географије, Снежана Зечевић и наставница француског језика, Сенка Стојанов, организовале заједнички огледни час на коме су са ученицима трећег разреда туристичког смера, Снежаном Kијачки и Kристијаном Штимац, представили туристичке одлике Азурне обале и ривијере.
24. фебруара имали смо прилику да виртуелно отпутујемо до обале Средоземног мора и прошетамо улицама Kана, Нице, Монака и Сан Тропеа. Наши водичи, Снежана и Kристијан, неизменично су нам на француском и српском језику представили најважније знаменитости Азурне обале.
Нису изостали ни гастономски специјалитети за које су се побринули кулинарски техничари на челу са професорицом Андреом Kомазец.
А да би угођај био потпун, ученице Основне музичке школе “Теодор Тоша Андрејевић”, Теодора Томашевић и Вања Духоњ, извеле су на клавиру познату француску шансону “ Ла вие ен росе”.
Међу путницима тога дана највише је било ђака Средње стручне школе “Борислав Михајловић Михиз” , који су пажљиво пратили предавање и маштали о шетњи на Kроазети и плажи у Сан Тропеу.
И наставници и учитељи придружили су нам се на овом путу међу њима су били: Александра Јањић, Андреа Kомазец, Биљана Ристић, Почуча - Ивков Драгана, Светлана Јаковљевић – Духоњ, Мира Таглиавиа, Аријана Kолунџић, Драгослав Обрадовић, Сања Суба, Нина Пашић Гергељ, Ана Спасојевић, Бранка Радмановић, Маја Жмукић и наравно директорица библиотеке у Игиру , у којој је час одржан, Вера Новковић која је на почетку поздравила све присутне.
Организовањем оваквог типа часа ученици су подстакнути да на креативан начин размишљају о садржајима школских предмета.