Кулинарски техничар
Kако у Новим Саду и околини долази до повећања броја хотела и ресторана, тако расте и потреба за кадровима који се школују на овом смеру.
Током школовања акценат је на стручним предметима чије је савладавање неопходно за рад у кухињи па тако ученици током све четири године изучавају наставни предмет кулинарство са практичном наставом. Школовање је четворогодишње и по завршеној четвртој години и положеној стручној матури ученици стичу звање кулинарског техничара.Поред теоријске наставе и часова вежби у школи, ученици се упућују и на практичну наставу у различите ресторане и хотеле.
Са поносом можемо да истакнемо да је наша школа члан Асоцијације шефова-кувара Србије, те позивамо све будуће средњошколце заинтересоване за овај смер да га упишу и овладају знањима и вештинама потребним за самостално обављање послова кулинарског техничара или за наставак школовања.
Виноградар - винар техничар
Саме потребе развоја привреде, пољопривреде и туризма у Војводини указују на велику потребу стручњака овог образовног профила. То потврђује и Национална служба за запошљавање јер постоји велика потражња за овим профилом. Идеја о отварању новог профила наишла је на велику подршку и од Удружења воћара и виноградара и од стране локалне самоуправе.
Ученици који буду завршили овај смер стећи ће довољно знања за квалитетно обављање посла, као и довољно теоријског знања за наставак студија.