Виноградар-винар техничари посетили Словенију

Миодраг Милошевић, привредник и власник винарије “Царски виногради” рођен у Великим Радинцима који се налазе недалеко од Сремске Митровице, али који је животно искуство стицао у Европи, угостио је нове наде иришке средње школе.

Оно што је читав позив учинило узбудљивијим јесте чињеница да је у питању била тродневна посета Словенији, држави у којој је домаћин провео велики део свог живота.

Ученици средње стручне школе “Борислав Михајловић Михиз” из Ирига, смер Виноградар-винар, заједно са својим професорима имали су прилику да посете Словенију и упознају се мало ближе са својом струком.

Боравећи у Словенији, први дан су се нашли у пољопривреднојшколи у Новом месту, где су читав дан обилазили фарму, млекару, школску винарију, а имали су и прилику и да пробају храну локалног ресторана. Другог дана, својим присуством су увеличали пољопривредни сајам “Kоменти”, који се одржава сваке године недалеко од Љубљане, те се упознају са новим технологијама.

За сам крај оставили су оно најлепше, како и сами наводе, а то је посета винограда у Порторожу, који се простире на чак 520 хектара. Нису пропустили ни прилику да се дегустацијом увере у квалитет овог чувеног вина.

–Ако би се за неког могло рећи да је визионар или човек акције, онда је то господин Милорад Милошевић, који је нашим ученицима омогућио ову посету и дозволио им да се упознају са нечим новим, а уједно их и мотивише за њихову будућност. Захвални смо му на томе, и у увек ћемо се радо одазвати на овакве позиве-истиче директор средње школе из Ирига Тихомир Стојаковић.