^ Повратак на врх

Распоред одржавања наставе

Учење на даљину

Додатне информације у вези са учењем на даљину, као видом подршке настави , родитељи могу добити позивом  на број телефона

011 / 735-05-57

Кувајте са нама

FB страница наше школе

by Αεροπορικα Εισητηρια

„Dani drvarske drenjine”

Povodom obeležavanja privredno-turističke manifestacije „Dani drvarske drenjine“ koja se tradicionalno obeležava svake godine u Drvaru, predstavnici SSŠ „Borislav Mihajlović Mihiz“, nastavnice Ivana Obranović i Aleksandra Janjić, kao i učenice drugog razreda Danica Todosijević i Nikolina Kolarović, posetili su Drvar u periodu od 16. do 18. oktobra.
Drvar je grad koji se nalazi u Bosni i Hercegovini i prostire se na ne tako malih 1030 km2. Grad, odnosno cela opština bogata je šumom, pitkom vodom i lekovitim biljem.

1

Gostoljubivi domaćini odveli su predstavnike naše škole i do reke Bastašice. Bastašica je reka koja ima kratak tok, svega negde oko 1 kilometar. Izvire u selu Bastaši koje je udaljeno oko 5 kilometara od centra Drvara. Bez obzira na relativno kratak tok, reka obiluje izuzetnim lepotama. Sam izvor je impresivan zato što je okružen visokim i vertikalnim stenovitim ivicama, a već prvim metrima pravi više vodopada, pogotovo posle obilnih kiša.

2

 

3

Četrnaesta privredno-turistička manifestacija „Dani drvarske drenjine” okupila je oko 40 izlagača iz Drvara i susednih opština, ali i izlagača iz Srbije, Hrvatske i Austrije. Na ovoj manifestaciji Opština Irig je imala svoja tri štanda na kojima je predstavila potencijale opštine: Turistička organizacija Irig, Aktiv žena i Srednja stručna škola “Borislav Mihajlović Mihiz“.

4

5

Učenice drugog razreda naše škole, Danica Todosijević i Nikolina Kolarović, pokazale su svoje umeće karvinga (rezbarenje voća i povrća) i tako privukle pažnju mnogobrojnih posetilaca „Drvarske drenjijade“.

6

7

Osim Nikoline Kolarović i Danice Todosijević, koje su išle u pratnji svoje razredne starešine Aleksandre Janjić i nastavnice Ivane Obranović, Drvar su taj vikend posetili i drugi učenici naše škole koji su išli u svojstvu članova KUD-a „Zmaj“ iz Iriga. Na slici su Jovanka Stanojević, Bojan Petričević i Stevan Ilić.

8

Za sam kraj, organizovana je poseta etno selu „Dodig“. Netaknuta priroda i domaća kuhinja upotpunili su sjajan doživljaj koji su domaćini priredili predstavnicima naše škole.
Prirodne lepote, srdačnost i gostoljubivost domaćina učinili su to da vikend proveden u Drvaru bude nezaboravan.

9